Plaatselijk Belang

VOOR EEN LEVENDIG DORP

Wie zijn wij?


Plaatselijk Belang Beetsterzwaag-Olterterp is een vereniging met zo’n 500 leden, die al meer dan 100 jaar opkomt voor de belangen van Beetsterzwaag, Olterterp, haar omgeving en haar inwoners. Wij zijn het aanspreekpunt voor dorpsgenoten, voor maatschappelijke organisaties en ook voor de gemeente Opsterland.

Speerpunten


  • In ons dorp is voor iedereen plek en voelt men zich welkom, Sweachsters zijn er voor elkaar!
  • In ons dorp heerst een sfeer van stadse allure en dorpse betrokkenheid.

  • Samen willen we onze ecologische voetprint reduceren.

  • Beetsterzwaag-Olterterp ligt in een gezonde, natuurlijke omgeving die te voet, op de fiets of in de rolstoel makkelijk te verkennen is.

  • De veilige en goed onderhouden dorpskern van Beetsterzwaag is een visitekaartje voor toerisme, ondernemerschap en betrokken burgers.

  • Beetsterzwaag-Olterterp biedt balans in wonen en werken, onderwijs, opvang en vrijetijdsbesteding.

'Samen werken aan een levendig
en leefbaar dorp’

Wat doen wij?


Plaatselijk Belang zet zich in voor de leefbaarheid van het dorp. Dat kunnen grote, maar ook kleine zaken zijn. Zo houden we ons bezig met de ontwikkelingen rond de nieuw te bouwen school, maar ook iemand die een klacht heeft over een stoep die verzakt is, kan bij ons terecht.


Aanvragen dorpsbudget:

Daarnaast kunnen we kleine bedragen doneren aan bijvoorbeeld een buurtvereniging met een goed plan. Kortom, dat wat in het dorp speelt en van belang is voor de inwoners, heeft onze aandacht. Klik hier voor het aanvragen van een bijdrage uit het dorpsbudget.Lid worden? 


We vinden het belangrijk dat de inwoners van Beetsterzwaag en Olterterp lid worden van Plaatselijk Belang, want samen staan we sterk. Met een grote vereniging hebben we meer invloed en kunnen we ervoor zorgen dat het goed gaat in ons dorp.


Als lid kun je meepraten, meedenken en meebeslissen over actuele zaken die in het dorp spelen.
Het lidmaatschap kost slechts € 8 per jaar. Met dit bedrag worden de uitingen van de vereniging bekostigd, de bestuurs- leden werken op vrijwillige basis.

Wilt u iets met ons delen?


Heeft u een suggestie voor verbetering, nieuws of een vraag? Spreek ons gerust aan als we elkaar treffen in het dorp of stuur ons een bericht.Social media


Waar zetten we ons op dit moment voor in? Volg ons op sociale media voor het laatste nieuws.