Plaatselijk Belang

HET BESTUUR

OVER ONS

Het bestuur van Plaatselijk belang Beetsterzwaag-Olterterp bestaat uit een voorzitter, penningmeester, secretaris en algemeen bestuursleden, die als volledig bestuur, onbezoldigd, zich in zet voor de leefbaarheid in de dorpen Beetsterzwaag-Olterterp en Oud Beets.
hieronder stellen zij zich voor.

BESTUURSLEDEN

Liesbeth de Boer

Voorzitter

Ik ben Liesbeth de Boer en sinds meer dan 20 jaar woon ik in Opsterland. Eerst in Olterterp, 11 jaar in Terwispel en sinds augustus vorig jaar in Beetsterzwaag. Ik ben een pragmatisch en praktisch ingestelde Friezin, jong en actief van geest. Als jonge oudere sta ik nog steeds midden in de maatschappij. Ik reis door het hele land om mensen en organisaties te ondersteunen bij hun ontwikkelingsproces. Nieuwe ideeën of plannen die het leven verbeteren of aangenamer maken zijn bij mij aan het goede adres.

Ons Plaatselijk Belang is voor alle 3500 inwoners en ook daar wil ik me voor inzetten. Graag zou ik alle bewoners die nog geen lid zijn aanmoedigen om lid te worden.


Berend Vis

Penningmeester

Samen met mijn vrouw Roelina zijn we sinds oktober 2021 inwoners van ons prachtige dorp. Het dorp was al een oude liefde en die is alleen maar bevestigd. En alhoewel in Friesland geboren, is het wel een heel lang uitstapje naar elders geweest. Nu de beperkingen van werk en zorgtaken verdwenen zijn, is het nu dus voor mij weer terug naar de geboorteregio van mijn voorouders.


Plaatselijk Belang sprak me meteen aan. Zonder te willen claimen al heel veel van het dorp te weten, vind ik inzet voor leefbaarheid en vitaliteit van Beetsterzwaag-Olterterp wel van belang. Immers, alleen dan blijft het ook de omgeving die we allemaal wensen. 

Ellen Koerhuis

Secretaris

Van origine kom ik van de Veluwe, ook een mooie bosrijke omgeving. De liefde heeft mij naar Friesland gebracht en we wonen sinds februari 2023 in Beetsterzwaag. Ik voel mij helemaal thuis in Friesland en geniet van de mooie omgeving, zowel op het land als op het water. Ik ben met open armen ontvangen en met veel plezier zet ik mij in voor de inwoners en de leefbaarheid van ‘ús moaie doarpen’.BESTUURSLEDEN

Erik Siepel

Bestuurslid

Ik ben Erik, Werkzaam in de ICT en opgegroeid in Groningen en in 2014 naar Drachten verhuisd voor de liefde. In 2020 naar Beetsterzwaag gekomen waar het ons zeer goed bevalt. Een gezellig en bedrijvig dorp. Ik ben vrijwilliger op de Buurtbus en zo in contact gekomen met het Plaatselijk Belang. Ik mag graag motorrijden en met onze witte herder wandelen in en rond Beetsterzwaag.

VISIE EN WERKAGENDA


Beetsterzwaag-Olterterp: dat is genieten van het leven!

  • Wij zijn een dorp waarin er voor iedereen uit de samenleving een plek is en men zich welkom voelt: of je nu net getrouwd bent of je je gouden jubileum viert, of je een ondernemend type bent of graag voor iemand zorgt, of je nu jong van geest bent of wat ouder van lichaam: wij Sweachsters zijn er voor elkaar!


  • Er heerst een sfeer van stadse allure en dorpse betrokkenheid: er is een nagenoeg volledig en verrassend aanbod voor de dagelijkse boodschappen, funshopping, sporten, genieten van de natuur, lekker eten, kunst en cultuur, overnachten én een goed gevulde dorpsagenda.


  • Samen willen we onze ecologische voetprint verminderen door te streven naar 10% minder energieverbruik in huis in 2030, door zo min mogelijk kilometers te maken om in ons levensonderhoud te voorzien en door het uitvoeren van bijzondere projecten.

  • Beetsterzwaag-Olterterp is gesitueerd in een gezonde, natuurlijke omgeving die te voet, op de fiets of in de rolstoel makkelijk te verkennen is. Ook heeft het een historie en cultuur die het waard is om te beleven.


  • Ons veilige, goed onderhouden en voor iedereen makkelijk bereikbare dorpskern van Beetsterzwaag vormt het visitekaartje met een aantrekkelijk dorpsgezicht en het middelpunt waar toerisme, ondernemerschap en betrokken burgerschap elkaar ontmoeten.


  • Beetsterzwaag-Olterterp biedt balans in je woon-werk. Ongeveer een derde van haar bewoners heeft werk in het dorp zelf. Door haar gunstige ligging ten opzichte van de A7 en de omliggende dorpen en steden, is het ook een goede uitvalsbasis voor plekken als Drachten, Heerenveen, Leeuwarden en Groningen. Zowel met auto als met het openbaar vervoer zijn deze plaatsen goed bereikbaar. Beetsterzwaag biedt daarnaast kwalitatief hoogstaand basisonderwijs, betrouwbare kinderopvang en een verscheidenheid aan sportverenigingen, dus u kunt met een gerust hart aan het werk.Wilt u iets met ons delen?


Heeft u een suggestie voor verbetering, nieuws of een vraag? Spreek ons gerust aan als we elkaar treffen in het dorp of stuur ons een bericht.Social media


Waar zetten we ons op dit moment voor in? Volg ons op sociale media voor het laatste nieuws.