HET BESTUUR

OVER ONS

Het bestuur van Plaatselijk belang Beetsterzwaag-Olterterp bestaat uit een voorzitter, penningmeester, secretaris en algemeen bestuursleden, die als volledig bestuur, onbezoldigd, zich in zet voor de leefbaarheid in de dorpen Beetsterzwaag-Olterterp en Oud Beets.
hieronder stellen zij zich voor.

BESTUURSLEDEN

Bas Daanje

Voorzitter

Mijn naam is Bas Daanje en ik ben sinds mei 2019 in Beetsterzwaag woonachtig.

Liesbeth de Boer

Penningmeester 

Ik ben Liesbeth de Boer en sinds meer dan 20 jaar woon ik in Opsterland.

Sietsche Nieuwehuis

Bestuurslid

Mijn naam is Sietsche Nieuwenhuis.

Samen met mijn gezin woon en werk ik ruim 20 jaar in Beetsterzwaag.

Foekje Koopmans

Secretariaat 

Volgt

Petra Vos

Bestuurslid

Volgt

Vacant

Bestuurslid 

Volgt

vacant

Bestuurslid

Volgt

Beetsterzwaag-Olterterp: dat is genieten van het leven!

VISIE EN WERKAGENDA


  • Wij zijn een dorp waarin er voor iedereen uit de samenleving een plek is en men zich welkom voelt: of je nu net getrouwd bent of je je gouden jubileum viert, of je een ondernemend type bent of graag voor iemand zorgt, of je nu jong van geest bent of wat ouder van lichaam: wij Sweachsters zijn er voor elkaar!


  • Er heerst een sfeer van stadse allure en dorpse betrokkenheid: er is een nagenoeg volledig en verrassend aanbod voor de dagelijkse boodschappen, funshopping, sporten, genieten van de natuur, lekker eten, kunst en cultuur, overnachten én een goed gevulde dorpsagenda.


  • Samen willen we onze ecologische voetprint verminderen door te streven naar 10% minder energieverbruik in huis in 2030, door zo min mogelijk kilometers te maken om in ons levensonderhoud te voorzien en door het uitvoeren van bijzondere projecten.

  • Beetsterzwaag-Olterterp is gesitueerd in een gezonde, natuurlijke omgeving die te voet, op de fiets of in de rolstoel makkelijk te verkennen is. Ook heeft het een historie en cultuur die het waard is om te beleven.


  • Ons veilige, goed onderhouden en voor iedereen makkelijk bereikbare dorpskern van Beetsterzwaag vormt het visitekaartje met een aantrekkelijk dorpsgezicht en het middelpunt waar toerisme, ondernemerschap en betrokken burgerschap elkaar ontmoeten.


  • Beetsterzwaag-Olterterp biedt balans in je woon-werk. Ongeveer een derde van haar bewoners heeft werk in het dorp zelf. Door haar gunstige ligging ten opzichte van de A7 en de omliggende dorpen en steden, is het ook een goede uitvalsbasis voor plekken als Drachten, Heerenveen, Leeuwarden en Groningen. Zowel met auto als met het openbaar vervoer zijn deze plaatsen goed bereikbaar. Beetsterzwaag biedt daarnaast kwalitatief hoogstaand basisonderwijs, betrouwbare kinderopvang en een verscheidenheid aan sportverenigingen, dus u kunt met een gerust hart aan het werk.Wilt u iets met ons delen?


Heeft u een suggestie voor verbetering, nieuws of een vraag? Spreek ons gerust aan als we elkaar treffen in het dorp of stuur ons een bericht.Social media


Waar zetten we ons op dit moment voor in? Volg ons op sociale media voor het laatste nieuws.

Beetsterzwaag

Volg ons

Copyright © Alle rechten voorbehouden